Wings of Destiny

marți, 10 noiembrie 2015

mass democratomedia....

Mass-Media Mass-propaganda


* Un nebun aruncă o piatră în apă și zece înțelepți nu o mai pot scoate înapoi la suprafață * ( cel mai concludent proverb pentru concludentele exemple de strategie a innginerilor sociali )
  Democrația mult iubită și dorită dă oricui dreptul la exprimare. Orice ființă cu spirit de leader mai mult sau mai puțin cultivat cu artificii psihologice poate spune orice dorește, iar dacă are gura destul de mare încât să acopere perechile de urechi care ar trebui să audă ceva decent ( inclusiv perechea sa) nu mai spun dacă este afiliat unui trust media și dacă mai are și cont de Facebook ( ceea ce e tare greu nu?) rețeta perfectă este gata de servit!
  Poporul dă cu toporul... că doar ne-am democratizat... nu ? Dar dacă democrația ca sistem complementar al ideologiilor politice ca instrument civic ar trebui să rafineze populația atunci de ce este comparată cu ideologia totalitară din vechile timpuri de * aur?* Și de ce noi, în loc să feliem sistemul ca niște chirurgi iscusiți și să-l calculăm cu precizia matematicianului atent îl tăiem cu secera și ciocanul ca și cum revoluțiile astea ar face ceva bun ... ( mai ales când se pornesc pe internet) 
  Mai în glumă, mai în serios, sistemul nostru educațional nu ne educă politic și nici social așa cum ar trebui. Cursurile sunt doar teoretice iar notele nu se pun pe baza unei discuții ci în general pe un referat care merge pe principiul * haideți să scăpăm unii de alții cât mai repede* și așa ne trezim citind robotic în loc să răspundem la o întrebare, așa ne trezim copiind sau distribuind anumite zicale care ni se par convingătoare din solidarități impuse sau existente în mod atât de proeminent încât nimeni nu se poate opune. Noi aducem critici sistemului fără a înțelege prerogativele funcțiilor politice și fără a admite influența sau învățăturile din istorie, contextul social, starea internă și internațională a statului. Nu susțin practica politică națională după cum nu susțin corupția iar după cum acest mesaj îndeamnă la reformă fiindcă s-a menționat educația tot nu vreau să ies în stradă.... Aș propune ca intelectualii noștri în devenire să citească puțin referatele înainte de a le turui mecanic la ora de curs sau să pună în discuție un capitolaș măcar din cartea de cultură civică de clasa a 8-a ca să înțeleagă că lucrurile nu se fac în grabă și din spirit de turnă doar pentru că anumite trusturi TV vor să se etaleze mai mult că scot oamenii în stradă sau pentru că unii postează astăzi tot ceea ce au visat ieri... Protestul și revolta nu sunt singurele lucruri pe care trebuie să le luăm în considerare în defavoarea argumentării și culturalizării socio-politice a întregii generații. Lucrurile nu s-au inventat pe internet, nici în media și nici măcar într-o singură carte... Este nevoie de discuție, înțelegere și atenție dar dacă tot este democrație oare de ce nu putem lua mai mult în calcul liberul arbitru care ne dă de ales între a fi oile din turmă, oile rătăcite ale Domnului sau.....chirurgii instrumentelor informaționale, analiștii vremurilor și maeștrii fini ai explicațiilor clare, decente și adecvate epocii în care trăim în situații cu consecințe ireversibile....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu