Wings of Destiny

joi, 5 noiembrie 2015

Despre noua față a schimbării....

  Sunt proteste.... Nu numai în capitală ci în toată țara... Tineretul este mândru pentru că se iese în stradă pentru........... ce?..... Unii ies fiindcă sunt solidari cu cei din Colectiv... Am înțeles, foarte frumos deja am discutat despre propaganda socială care s-a extins spre sfera politicului presărat frumos pe spatele unei calamități fiindcă zahăr pudră ne mai trebuie ca să avem o prăjitură delicioasă, nu-i așa? Și acum ce mai urmează? Ei bine urmează să iasă inginerii... evident că mă refer la cei sociali sau mai bine zis agitatorii care îndeamnă la pictarea unui tapet cu vechi probleme. Schimbare are să fie cu siguranță, fiindcă se lovește în președintele care are atribuții total diferite de ceea ce se strigă prin piață, pleacă politicieni din funcții spunând că lasă țara în condiții mai bune și au ca ultimă dorință până la trecerea în altă funcție să... mărească salariile profesorilor care cu siguranță au ieșit în stradă. Toate se leagă cu toate... Unii ies fiindcă nu suportă B.O.R. Sunt de acord că această instituție nu ar trebui să se implice în politica de stat dar totuși ce se rezolvă dacă intră alt preot sau alt cadru la conducerea acestei structuri ( fiindcă e mai structurată biserica și decât serviciile... cu scuze de rigoare)... mai iese tineretul ortodox care nu vrea să se facă protest împotriva B.O.R după care ies ecologiștii, oamenii nemulțumiți de serviciile medicale, monarhiștii și alte tipuri de indivizi organizați în grupuri solidare ( care sper să nu se scindeze în cazul în care ar fi vreo busculadă în fața Palatului Parlamentului).
  Inițiativele sunt bune dar manifestarea este dezorganizată iar unii profită de ceea ce s-a construit pe spatele unui incident oricum ireversibil din care toată lumea a ieșit expert în științe politice... atât de bine se pricepe populația încât se pleacă urechea la propagandismul televizat sau scris prin ziare, fiind manevrați de * bagheta* magică prin care lucrurile se vor schimba în bine. Se va ajunge mai mult ca sigur la alegeri anticipate ( fiindcă e democrație) și pentru că avem nevoie de suflu nou vom avea tot felul de partide și idei extraordinare ( fiindcă mai nou se poate înființa un partid și cu 3 membri) în care politica de stat se va înlocui complet dar în loc să se educe cultura decenței în societate se va instiga la mișcări de revoltă tot în scopul altor și altor manevre experimentale.
  Este dreptul tuturor să protesteze, să exprime păreri dar deja  controlul este evident în momentul în care se crează evenimente pe Facebook de genul în data X facem Y lucru, fapt care distrage atenția de la felul în care decurg evenimentele în mod normal.
  Sper ca schimbările să se fondeze totuși pe concretul respectului culturii socio-politice și nu pe hrană pentru materia mai puțin creață care nu știe cum și cu ce mijloace dar vrea să facă o țară mai bună. Ar trebui să știm până la urmă care ne sunt prioritățile și cum s-ar putea organiza strategia de convingere adecvată pentru a ajunge la un progres și nu la un salt care ar putea fi distructiv....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu