Wings of Destiny

miercuri, 10 august 2011

Dream Armada

Moto:
REGULA JOCULUI : NO RULE... (e mult mai brutala si decat legea junglei)

---Mama nu imi va spune o poveste nici in seara asta... eeeh oricum de saptamani intregi nu mi-a mai spus... Trebuie sa fie foarte ocupata ... asa gandea micutul Tony in timp ce se cuibarea in asternutul sau albastru cu masinute.
Era un copil special. Nu parea nici prea inteligent, nici prea jucaus. La gradinita era un copil la fel ca toti ceilalti, nu avea prea mult talent artistic si nici nu se putea spune despre el ca este un bun sportiv.. cu toate acestea insa ceva in ochii lui albastri cu reflexii violet uneori te facea sa  il privesti in continuu. Era ceva in felul in care el se uita la ceva sau la cineva... Parea sa citeasca direct in sufletul tau si simtea tristetea altora fiindca atunci cand o persoana suparata il privea acesta zambea trist lasand sa i se citeasca pe fata umbra de intelepciune a unui batran si mwlancolia unui poet. Aceasta trasatura insa se schimba brusc atunci cand o persoana vesela ii iesea in cale. Era de ajuns ca un astfel de om sa se apropie de locul in care se afla Tony iar fata acestuia se transforma brusc intr-o raza de soare. Multi nu ii credeau mama atunci cand aceasta sustinea ca fiul ei este un empat ci doar ii admirau frumusetea ochilor fara sa creada nimic mai mult.
In aceasta noapte Tony se simtea diferit... nu stia de ce... Nu ii era somn iar orele treceau pe langa el nestingherite fara sa-i dea ragaz sa se concentreze pe plecarea catre vise. Era constient ca avea sa fie foarte obosit la gradinita dar nu reusea sa adoarma. Dinr-o data colectia de soldatei de plumb pe care o avea expusa in vitrina se ridica si incepu sa pluteasca in aer. Toti soldateii erau acum aliniati si incepeau discret sa-si mangaie armele. Tony fu vesel cand ii vazu pentru ca se plictisea teribil asa ca le comanda sa sara intr-un picior si acestia au sarit. Apoi sa danseze si acestia au dansat, sa cante si ei au cantat apoi sa se lupte si s-au luptat. In loc de sange  din fiecare soldat ranit tasnea cate o scanteie cu praf de stele care se aseza pe capul lui Tony urmand ca peste cateva momente sa fie absorbita de energia interioara a baiatului.
A doua zi Tony se trezi la ora la care trebuia fara probleme. Era vesel si se simtea in forma. Pana si doamna educatoare fusese mirata de bruscul progres la lectia de matematica......
In fiecare seara se juca Tony cu soldateii si in fiecare zi iimergea din ce in ce mai bine. Mamica nu-si mai incapea in piele de bucurie. Ea credea ca baietasul era special doar pentru culoarea ochilor sai si nimeni nu avea cum sa-i schimbe convingerea. Acum le spunea tuturor cata dreptate a avut in tot acel timp cand nimeni nu credea ca pustiul e  deosebit si cat de bucuroasa e acum ca nu si-a pierdut increderea in copilasul ei.
Tony insa le multumea doar soldateilor...
Asa trecura cam sase luni.
Dar, intr-o seara soldateii il invitara pe Tony sa faca parte din patrula lor. Jucariile erau imitatii perfecte ale unei Armade spaniole iar pentru ca actiunea era ceva divin ca un vis numele procesului fu subinteles si acceptat in tacere de toti ca fiind DREAM ARMADA.
Se apropia vacanta mare si trecura trei luni de zile de cand armadei i s-a alaturat si un  cavaler cu ochi deun albastru-violet mirific. Mamica gasea in fiecare dimineata soldateii imprastiati prin camera, pe el cu cearcane la ochi si multa dezordine in jur.
Scanteile din praf de stele erau doar pentru a-l atrage pe copil de partea armadei urmand ca mai tarziu sa fie pus sa munceasca. Soldateii ii creasera arme pe masura pe care le ascundeau cum stiau ei maibine pe timpul zilei. Problema lui Tony era ca el nu stia sa lupte si nici nu reusea sa invete. Cu cat gresea mai mult cu atat i se fura din stocul de energie stelara... cu atat murea incetul cu incetul. Mama lui devenise disperata fiindca nu mai stia cum sa isi determine fiul sa se intoarca la ceea ce era inainte. Nu mai era cale de intoarcere... cel putin nu in acel oment.
Intr-o seara dupa o zi in care fusese certat la gradinita de doamna educatoare si acasa de mamica baiatul se culca epuizat spunandu-le soldatilor ca nu mai vrea sa fie parte din echipa lor. Acestia se suparara si il certara apoi il atacara. Ii furara tot ce-i mai ramasese din viata stelara iar baiatul cazu in nesimtire. A doua zi mama nu il mai gasi pe Tony in camera. Soldateii ca de obicei erau imprastiati peste tot dar pustiul nu mai era acolo. Il cauat disperata prin casa si cand era gata sa sune la politie dadu cu ochii de fereastra camerei lui... Il vazu in curtea din spate zacand fara suflare.... 
Trecura cateva saptamani. Intr-una din zile in timp ce mamica facea ordine si strangea ultimele lucruri ramase de la Tony dadu cu ochii de colectia soldateilor de plumb. Unul era in plus. Nu se astepta la asta. Pe acela nu il cunostea ... sau poate ca nu il observase... pe spatele lui erau initialele A.F. (Anthony Fenderson) gandi mama lui din reflex. Apoi ridica de jos o bucata de piatra cu urmatoarea inscriptie.
EPITAF
PENTRU CEL CE SE HRANESTE CU BINELE DIN LUME SI NU VREA SA LUPTE
PENTRU CEL CE SE JOACA CU FOCUL
PENTRU CEL CE CONFUNDA RESPONSABILITATEA CU NOROCUL
PENTRU UN SOMNAMBUL DUR SI INOCENT
PENTRU UN SENTIMENT NEVINOVAT DE AVIDITATE
SA MORI FIINDCA O MERITI DAR SA DORMI IN PACE...


Pe spate vazu cu  caractere mari inscriptia DREAM ARMADA.
Fugi din camera in disperare. Mai tarziu o incuie si nimeni nu a mai deschis-o de atunci.




explicatii:
Dream Armada se intrunesc in camere ale copiilor pe care ii omoara in cel putin un an de la instalarea acolo. Locul in care a stat Tony e una din salile lor de conferinta. Sufletul tau le apartine deodata ce ei iti apartin ca jucarii. E un schimb intre joc si divinitate. Cu fiecare suflet pe care il primesc mai apare cate un soldat nou dupa ce ei scapa de trup. In general il arunca pe fereastra............
Uita-te printre lucruri si nu fi sigur de nimic
iar daca ai o colectie de soldatei scapa tu de ea pana nu scapa ea de tine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu