Wings of Destiny

luni, 27 februarie 2012

AngelDetector

Multe am tot invatat in anii mei de scoala, multe vise mi-au urmarit viitorul, multe file de jurnal mi-au insotit noptile de singuratate si toate aceste trairi au fost adunate intr-un colaj sentimental al regasirii de sine. Cu toate acestea insa nimic nu se compara cu dorinta unei cariere, momentul in care tineretea inflacarata a sufletului te impinge spre cunoastere, spre dorinta incapatanata si descoperiri uluitoare. (moto)

Ray Rianson, tanarul luminos si fermecator, olimpic la informatica, sclipitor ca stelele se trezi ca-n fiecare zi cu zambetul pe buze. Un strop de cafea, apa rece, haine curate, parfum, eleganta si prospetime, simtul detaliului, conduita norvegiana iar ziua aceasta se anunta a fi perfecta.
Pasi mici si gratiosi pe strazile care se modelau dupa forma piciorului lui, priviri iscoditoare ca de obicei, pe trotoar, la semafor si in autobuz. Un mic dejun rapid, o bucata de ciocolata, o bomboana cu aroma mentolata, mai mult parfum, o scurta plimbare si..... Ray se afla in fata Academiei internationale de Tehnologie A Informatiei.
Intra cu incredere. Scruteaza, analizeaza, raspunde politicos unor intrebari, merge prin sali lungi pline de tot felul de masinarii sofisticate fara interes si sentimente. 
Micul calculator de buzunar, banal, fara aspect cu inscriptiile A.D. face cu ochiul celui cu numele razei de lumina. O apropiere.. aparatul este pus pe un pat de catifea rosie si moale ca o mangaiere... radiatii suave si halucinante inconjoara brusc universul ca o imbratisare a uitarii. O atingere si aparatul lumineaza. Ecranul insa arata doar o fereastra de cautare. Pana nu scrii ceva nu poti sa-l folosesti.
Ore trec repede pe nesimtite, codurile matematice cu pretext de parola dau gres. Aparatul nu poate fi conectat la calculator. Nu are iesire USB si nici macar nu are jack pentru incarcator. Poate e ceva defect sau poate un nou produs la care mai trebuie lucrat... Ratacit si buimac Ray paraseste sala. Mananca si capata puteri. Porneste din nou spre locul din care a plecat. Pasii il duc spre A.D. fara ca el sa se poata controla. Si iata ca, acolo sta un batran imbracat in alb, cu infatisare druidica, poetic si misterios privindu-l pe viitorul informatician care vizita acum sediul cu interes.
-Te-ai uitat! Atat a spus batranelul cu o voce suava ca un cantec de harpa
-Poftim?
Apoi batranul incepu:

In ochii tai vad curiozitate
Scanteie vie de serenitate
Nu recunosti ca nu stii cine esti
Iar pe acesta cum sa-l folosesti (indicand spre aparat)

Pe-ncredere tu viata ti-ai cladit
Intelepciune de nefericit
O cale dreapta doar asta vei urma
Nimic nu ai afar' de nu si da.

Mereu sunt doi de-aduni unul cu una
Dar sunt mai multi de-aduni unul cu lumea
Si nu stii ca acum ca salvator
Tu ai primit un inger pazitor.

Reneaga-l! Fa ce vrei caci va fi bine
Dorinta-i e de-a ramane cu tine
Lasa-ti particula de teama-n mana lui
Pe drumul tau din visul nimanui.

Nedumerit, Ray priveste omul care pare sa intre in transa si apoi se evapora. 
Acum a descoperit raspunsul: Aparatul este un generator de holograme. Apropiindu-se din nou insa, descopera o tablita model egiptean cu regulamentul scris pe o parte cu caractere neintelesi si pe cealalta in limba engleza.
A.D (AngelDetector) Actioneaza doar daca scrii corect numele unei persoane dragi pe care o cunosti si la care te gandesti in timp ce tastezi. Vei vedea imaginea ingerului pazitor impreuna cu numele acestuia. Scrisul dispare si tablita se evapora in mainile lui Ray exact dupa citire. Ray tasteaza numele surorii lui din reflex si descopera imaginea unui inger cu numele de Turnius (nume asemanator cu al prietenului ei imaginar din copilarie)
Ray nu poate sa creada. Ia aparatul si il arunca. Il sparge. Druidul apare din nou si il imbratiseaza, indepartandu-i sufletul de trup, suflet inteligent, fortat acum sa creeze un nou aparat mai performant al carui acumulator inepuizabil va fi spiritul lui transformat intr-un motor de cautare, detector de ingeri pazitori...

Moto final:
A murit distrugand si a renascut din creatie. A definit iubirea divina prin matematica.  O nastere luminoasa inseamna o viata insorita. A gresi intru lumina inseamna a ii dubla incarcatura magica, a plati pentru lumina, cu lumina, din lumina, a transforma totul in lumina inseamna a fi tu insuti lumina suprema, lumina detectoare de inger din fiinta divina (cu toate ca negi aceste lucruri exista)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu